Novice

Poročilo družbi RECIKEL - drugo tromesečje 2016

Poročilo družbi RECIKEL - drugo tromesečje 2016

Poročilo družbi RECIKEL

Spoštovani!

Zaključena je prva polovica leta 2016. Verjamemo, da je bilo tudi za vas uspešno.

Pozivamo vas, k oddaji poročila družbi RECIKEL, o količini embalaže dane na trg RS v skladu z Uredbo o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Ur.l.RS, št. 84/2006 z dopolnitvami in spremembami) (v nadaljevanju Uredba). Poročilo naj zajema količino embalaže dane na trg RS v skladu z 25. in 34. členom Uredbe.

Prosimo vas, da nam najkasneje do 15. 7. 2016 na našem obrazcu (priloga 3 odbobno porocilo RECIKEL 2016 – xls) pošljete količine embalaže,

Količine se vpisujejo v tonah na tri decimalke natančno.

Poročilo nam lahko pošljete:

Poročilo naj vsebuje podatke o količini embalaže za katere ste zavezanec za ravnanje z embalažo in se nanaša na obdobje od 1.4.2016 do 30.6.2016.

Prosimo vas, da za poročanje uporabljate nov obrazec in ne obrazec iz leta 2015. Pazite pri poročanju pri naslednjih postavkah:

6.1.sestavljeni embalažni materiali kjer prevladuje papir
6.2.drugi embalažni materiali in sestavljeni embalažni materiali kjer prevladujejo drugi materiali (kovina, plastika ali drugo)

Vsebinsko je malce drugače, kot je bilo to v preteklem letu zaradi spremembe zakonodajnih zahtev. Prosimo vas, da na našem novem obrazcu navedete količino, ki bo ustrezala opisu in bo enakovredna opredelitvi pri obračunu okoljske dajatve na FURS.

V primeru ne oddaje poročila do dogovorjenega roka, bomo za obračun upoštevali četrtino zadnje razpoložljive letne napovedi količin.

Okoljske dajatve

Obračun okoljske dajatve predpisuje Uredba o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže (Uradni list RS, št. 32/06, 65/06, 78/08, 19/2010). Zavezanec za obračun okoljske dajatve je neposredno odgovoren za oddajo obračuna okoljske dajatve ter pravilnosti obračuna okoljske dajatve, zato smo za vas pripravili nekaj navodil in povezav do hitrejšega razumevanja načina obračuna okoljske dajatve.

V kolikor ste [zavezanec za obračun okoljske dajatve](http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet/Davki_in_druge_dajatve/Podrocja/Okoljske_dajatve/Opis/Podrobni_opis_Okoljska_dajatev_za_onesnazevanje_okolja_zaradi_nastajanja_odpadne_embalaze.pdf) v skladu z Uredbo o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže ne pozabite oddati obračuna najkasneje **do 20. 7. 2016** na Finančni urad RS.

Več o aktivnostih družbe RECIKEL, aktualnih dogodkih ter novostih najdete pod aktualno na spletni strani družbe RECIKEL.

Za dodatne informacije ali pomoč vam je na voljo vaš svetovalec pri družbi RECIKEL.