Novice

Začasni tržni delež družbe RECIKEL

Začasni tržni delež družbe RECIKEL

Uspešno leto je za nami!

V let 2014 smo v družbi RECIKEL uspeli skleniti pogodbe z velikim številom zavezancev, kar nas je ob množici manjših pozicioniralo kot največjo družbo za ravnanje z odpadno embalažo. Z načinom delovanja v letu 2014 smo se na trgu izkazali kot zaupanja vreden partner in bili nagrajeni z zavidanja vrednim tržnim deležem.

V letu 2015 tako nastopamo kot največja družba za ravnanje z odpadno embalažo v Sloveniji z začasnim tržnim deležem 34,45%. Ta delež je bil izračunan na podlagi letnih napovedi količin podanih s strani vseh družb za ravnanje z odpadno embalažo.

Tržni delež 34,45% bomo upoštevali tudi pri obveznostih prevzemanja in nadaljnje obdelave odpadne embalaže od izvajalcev javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki do objave uradnih tržnih deležev, ki ga objavi Ministrstvo za okolje in prostor na svojih spletnih straneh.

Tržni deleži družb ministrstvo objavi na osnovi obračunov okoljskih dajatev vseh zavezancev v prvem tromesečju leta. Predvidevamo, da bo objavljen sredi leta nekje v juniju ali juliju.

Razliko med začasnim tržnim deležem in med uradnim tržnim deležem bomo preračunali in razliko upoštevali v naslednjem obdobju po objavi uradnih tržnih deležev.

Zahvaljujemo se vsem pogodbenim partnerjem za izkazano zaupanje! Vaše zaupanje bomo upravičili z vestnim delom in z izpolnjevanjem vseh obveznosti.

V letu 2014 smo, spoštovani partnerji, na vseh IJS pobrali svoj delež, zagotovili ustrezno obdelavo ter predelavo in s tem izpolnili svoje obveznosti za vas.