Novice

Obveznosti glede embalaže v EU

Obveznosti glede embalaže v EU

Družba RECIKEL vabi na seminar Obveznosti glede embalaže v EU s poudarkom na zakonodajnih obveznostih na področju Avstrije in Nemčije.

Seminar bo potekal 9. aprila 2015 od 10. do 14. ure.

Vabilo na seminar

V kolikor tržite svoje izdelke na omenjena področja je dobro, da ste seznanjeni z vsemi obveznostmi na področju ravnanja z embalažo in odpaadno embalažo, ki se nekoliko razlikuje od slovenske zakonodajne osnove. Transparenten sistem ravnanja z embalažo in odpadno embalažo na področju Avstrije in Nemčije vam bodo predstavili strokovnjaki.

Program seminarja

Ključne razlike med slovensko zakonodajno osnovo ter avstrijsko in nemško zakonodajno osnovo na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo, delitev embalaže po različnih kriterijih in obveznostmi, vam bo na seminarju predstavil Jože Kobe, predstavnik družbe RECIKEL.

S 1.1.2015 je na področju Avstrije stopila v veljavo nova zakonodajna osnova na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo. Sedaj imate možnost izbire družbe za ravnanje z odpadno embalažo med več ponudniki, prav tako pa se sedaj obveznosti prenašajo na embalerja s sedežem v drugi državi, ki svoje izdelke trži na avstrijskem trgu. Kakšne so zakonodajne osnove in obveznosti slovenskih podjetij, ki svoje izdelke tržijo na Avstrijskem trgu, vam bo na seminarju predstavil Thomas Geirhofer, predstavnik Reclay Österreich GmbH.

Nemčija že od leta 2006 zahteva za vse, ki tržijo svoje izdelke na nemškem trgu, da upoštevajo nemško zakonodajno osnovo na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo. Kakšne so obveznosti slovenskih podjetij na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo, ki tržijo svoje izdelke na nemškem trgu, vam bo na seminarju predstavil Mario Simon, predstavnik Reclay GmbH iz Nemčije.

Prepričani smo, da bodo informacije za vas poučne in vam skrajšajo nepotreben čas za raziskovanje zakonodajnih obveznosti na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo na trgu Avstrije in Nemčije.

Za pogodbene partnerje družbe RECIKEL je udeležba na seminarju brezplačna.

Vabilo na seminar

Pri prijavi navedite, da ste stranka družbe RECIKEL in za vas potrdimo brezplačno udeležbo.